STAAD - luo kustannustehokas ja optimoitu malli kestämään rakennerasituksia - Länsi-Intia

K10 Grand on erinomaisella paikalla Sarabhain pioneeritoimistorakennus, joka määrittelee uudet standardit kaupallisille tiloille Vadodarassa, Gujaratissa, Intiassa. Alueella on ollut nopea kasvu liikerakennuksista johtuen läheisyydestä paikalliselle lentokentälle ja rautatieasemalle. K10 palkkasi VYOM Consultants -projektin rakennekonsultiksi ja tilasi heidän suunnittelemaan rakennus, joka täyttää ja ylittää Vadodaran liike-eliitin korkeimmat odotukset.

Tämä INR 1.2 miljardin projektin koostuu kellarista ja 12 kerroksista, kokonaispinta-ala on 200,000 neliöjalkaa. Suurin osa alueen rakennuksista on sekakäyttöä, toimistotilat ovat muiden yritysten yläpuolella. K10 halusi kuitenkin tuoda alueelle jotain uutta, joten K10 Grandia käytetään vain toimistoihin. Tämä kokoonpano rajoittaisi asukkaiden virka-ajan keskeytymistä.

Ylitä suunnitteluongelmat luodaksesi pylväätöntä tilaa

Suunnitellakseen tämän vaikuttavan rakenteen VYOM piti voittaa monia haasteita. Rakennuksen korkeuden ja sisäisen arkkitehtisuunnittelun takia rakenteen suunnittelussa oli ongelmia, jotka organisaation oli puututtava. Projektitiimi halusi luoda rakennuksen, jossa on kolme tornia ja keskeinen rakenne keskellä. Rakenne työntyy ulospäin kuuteen alakerrokseen ja kapenee sitten ylöspäin kuudelle ylemmälle kerrokselle. Pylväiden ja leikkuuseinien järjestely oli vaikeaa tämän ainutlaatuisen muodon vuoksi. Arkkitehti ja rakennuttaja vaativat lisäksi, että sisääntuloaulassa olisi pylväätön tila. Keskusydin tarvitsi kaikkien julkisten palvelujen tallettamiseen, ja maanjäristyskestävää suunnittelua oli vaikea saada, koska rakennuksen muoto houkutteli enemmän sivuttaisvoimia. Lopuksi rakennuksen pohja oli yhdistetty ja lauttapohja, joten rakenne oli tarpeen arvioida huolellisesti ennen rakentamista. Rakennusvaiheessa rakennuksen odotetaan olevan alueen virstanpylväs.

Liitäntärakenteet taloudellisempaa suunnittelua varten

Rakennusta suunnitellessaan alkuperäinen suunnitelma oli luoda neljä erillistä rakennusta: kolme tornia ja keskusrakenne. Kun VYOM alkoi analysoida suunnittelua STAADissa, projektiryhmä huomasi, että tämä alkuperäinen suunnittelusehdotus ei ollut taloudellinen. Sen sijaan ryhmä käytti STAADia uuden ja optimoidun mallin luomiseksi kannattavammaksi. Projektitiimi päätti yhdistää kaikki rakennukset säästäen rahaa ja aikaa. Ryhmän kannalta oli kriittisen tärkeää tehdä tämä muutos ennen rakennusvaihetta.

Tämän mallin ollessa paikallaan VYOM päätti mihin sijoittaa rakenteelliset tukipylväät. STAAD osoitti projektiryhmälle, että rakennuksen muoto kaareutuu huomattavasti yhdeksännestä kerroksesta ylöspäin, mikä tekee tyypillisistä suorista pylväistä mahdotonta, koska ne ylittävät rakennussuunnitelman. Kantapylväät eivät myöskään olisi toimineet, koska ne olisivat laskeneet katot huomattavasti ja pilanneet toimistosuunnitelmat. Sen sijaan VYOM ehdotti suoria sarakkeita yhdeksälle ensimmäiselle kerrokselle ja kaltevia sarakkeita yhdeksännestä kahdestoista kerrokseen. Tämä suunnitelma ylläpitäisi arkkitehtuuria niin kauan kuin se pysyi IS-koodin vaatimusten sisällä.

Palkkien ja pylväiden toteutus jännityksen tasaamiseksi

Toinen ominaisuus, joka auttoi VYOMia luomaan ainutlaatuisen tilan, oli jälkijännitettyjen palkkien käyttö. Palkit eivät voineet olla kovin syviä, koska arkkitehti halusi korkeimmat mahdolliset katot. Lisäksi suunnitelma vaati, että kanavat kulkevat palkkia pitkin. Nämä palkit yhdessä pylväiden ja leikkausseinämien kanssa estävät vääntöä rakennuksessa, jolloin massakeskipiste ja jäykkyys voivat olla vieressä. VYOM järjesti pylväät siten, että sivuttaisvoima lepää kokonaan rakennuksen keskellä. Kaikki leikkuuseinät, nosiseinät ja pylväät järjestettiin siten, että ne kestävät 70% sivuttaisvoimasta. Pylväättömän tilan aikaansaamiseksi aulassa VYOM käytti 20-jalkojen palkkeja ja ulokepalkkeja rakennuksen muihin kerroksiin.

VYOM huomasi STAADia käyttämällä, että rakennuksessa oli edelleen korkea jännitealue. Tämä alue tapahtui yhdeksännessä kerroksessa luokittelupylväiden etäisyyden vuoksi. Yhdeksäs kerros kuljettaa suuren kuorman, joten suunnittelua oli tarpeen säätää. Kun projektitiimi ymmärsi tämän tilanteen, ryhmän jäsenet onnistuivat siirtämään suuntavoiman pois yhdeksännen kerroksen palkeista vahvistamalla ja samoihin palkkeihin sijoitetut kaapelit.

Säästää suunnitteluaikaa tulevaisuuden työpaikalla

VYOM valmisti koko rakennussuunnitelman piirustuksilla STAAD: n avulla kuukaudessa. STAAD säästää projektiryhmää huomattavasti aikaa koko suunnitteluvaiheen ajan, mikä salli melkein 70-suunnittelun iteraatiot sekä suunnittelutapoihin että lopulliseen suunnitteluun kuukauden sisällä. STAAD lyhensi näiden iteraatioiden suunnitteluun ja analysointiin tarvittavaa aikaa. Sovellus salli myös näiden iteratioiden ja suunnittelumuutosten noudattaa IS-koodia helppokäyttöisessä ympäristössä.

Suunnittelu vastasi kaikkia arkkitehdin ja rakennuttajan vaatimuksia rakentamisen ollessa käynnissä. Kauan odotettu rakennus näyttää olevan identtinen 3D-mallin kanssa, ja liiketilat ovat hyödyllisiä ilman esteitä. Koska K10 Grand sijaitsee kaupungin keskustassa, matkustajilla on kaikki tarvitsemansa lähistöllä, mukaan lukien ostoskeskukset, sairaalat, supermarketit ja ravintolat. Tilaan kuuluu kattoterassi, jaetut kokoustilat, oleskelutila, kuntosali ja kahvila, jotka tekevät siitä tulevaisuuden työpaikan.

Innovatiivinen K10 Grand -projekti valittiin finalistiksi 2018 Year in Infrastructure Awards -ohjelman luokassa ”Rakennustekniikka”.

Jatkaamme perintöä edelleen, seuraavat organisaatiot ovat tänä vuonna päässeet vuoden 2007 ohjelman finalistien luetteloon 2019-infrastruktuuripalkinnot luokassa "rakennesuunnittelu".

  • FG Consultoria Empresarial uudelle Patrimoniumin pääkonttorille, joka toteutetaan 100% rakennesuunnittelussa BIM, Lagoa da Prata, Minas Gerais, Brasilia
  • Sterling Engineering Consultancy Services Pvt. Ltd: lle Dhirubhai Ambani -konferenssi- ja messukeskukselle, Mumbai, Maharashtra, Intia
  • WSP toimittaa optimoidun suunnittelun monimutkaiselle kellarille ikonisen Admiralty Archin alla, Lontoo, Iso-Britannia

Kirjoittaja Shimonti Paul

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin vähentämiseksi. Lue, miten kommenttitietosi käsitellään.